Werkbeschrijving “Gebroken paasei”

Nodig: styropor gebroken ei, standaard met 2 pinnen 10x20cm, Powertex structuurpasta, Powercolor lood, en donkerblauw, 8 styropor eieren van 4,5cm, Powercolor zwart of Powertex zwart om de structuurpasta te kleuren, paletmes, spons en de mallen kippengaas en voorjaar.

Werkwijze:
Breng een dun laagje Powertex structuurpasta met een paletmes aan op het ei, laten drogen.

Verf het ei met Powercolor lood. Gebruik een vochtige spons, knijp het overtollige water eruit. Neem wat Powercolor lood op je spons en verf je werkstuk licht grijs, gebruik de hele spons en geef zo min mogelijk druk. Laten drogen. Breng nu meer laagjes lood aan en geef hier en daar een accent met de donkerblauw , zorg dat je werk steeds droog is wanneer je een nieuwe kleur aanbrengt anders gaan de kleuren mengen. Laten drogen.
Verf de kleine eieren met powercolor lood en water. Laten drogen. smeer ze met je vinger dun in met de structuur pasta het is de bedoeling dat het grijs er tussen door komt.

Werkwijze mallen:
Meng Powertex structuurpasta met Powercolor zwart of, Powertex zwart, tot je tevreden bent over de kleur.

Leg de mal op je werk en breng de gekleurde pasta op met een paletmes, smeer de pasta gelijkmatig over de mal en niet te dik. Haal de mal er voorzichtig af. Zorg dat de structuurpasta droog is voor je verder gaat met je mal, als je de föhn gebruikt gaat dit erg snel. Denk ook de zijkanten van het ei.

Zet een bak water klaar om de mal gelijk in schoon te maken zo heb je lang plezier van je mallen.
Zet het ei op de standaard en plak de kleinen eieren in de opening gebruik hiervoor ook wat structuurpasta.

 


Reacties

Werkbeschrijving “Gebroken paasei” — 5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *