“in the picture” Rianne Peters

Rianne Peters (02-07-1963)
In 1986 ben ik getrouwd met Frank en samen hebben we 3 dochters gekregen.
Zo lang ik weet ben ik veel bezig geweest met alles wat maar creatief was.
Dikke dame

Dikke dame

Ik heb de opleiding gedaan als bloemist en heb thuis aan huis een eigen bloemwinkeltje gehad waar ik met heel veel plezier in gewerkt heb.
Maar soms lopen de dingen anders dan je verwacht en na enkele jaren was ik gedwongen om er mee te stoppen.

picture rianne.jpg2

In 1996 werd ik gevraagd om bij de plaatselijke volksuniversiteit een aantal workshops te gaan geven. Ik ben toen begonnen met het werken met natuurlijke materialen. Dit was een groot succes. Een jaar later heb ik mijn eigen atelier geopend in Venhorst met de naam Atelier Crea Fleur. Naast de workshops met natuurlijke materialen zijn we ook begonnen met boetseer lessen. Ook hiervoor was de belangstelling groot.

picture rianne.jpg3

Enkele jaren later heb ik de textielverharder ontdekt. Na veel experimenteren met de verschillende merken ben ik blijven hangen bij Powertex. Dit omdat het assortiment en de bij producten zo veelzijdig zijn.
Dikbuikje

Dikbuikje

In 2011 op een beurs in Den Bosch heb ik Marion leren kennen.
Kort daarna heb ik niveau 1 gedaan en niet veel later ook alle andere niveaus die er te halen zijn.
Lamp van Powertex en Tyvek

Lamp van Powertex en Tyvek

Inmiddels werk ik erg veel met Powertex. Alles vind ik leuk om te doen maar de grootste voorkeur gaat nog altijd uit naar de combinatie Powertex en Stone art. Met deze klei kan je oneindig boetseren.
Meestal werk ik op een ijzeren basis die opgewerkt wordt met aluminiumfolie en tape. Hier overheen werk je dan met de Powertexklei.
Aparte beelden

Aparte beelden

De laatste tijd ben ik erg bezig met het maken van schilderijen. Hier kan je je ook lekker in uitleven. Telkens als Marion met iets nieuws komt wil ik er meer van weten en reizen we af richting De Rijp. Dit zijn altijd van die heerlijke dagen. Net als de ondernemersdagen die ze 2x per jaar organiseert.
Ik vind het heerlijk om de kennis die we hebben met elkaar te delen.
2 Luik

2 Luik

Mijn streven is altijd om zo variërend mogelijk te werken. Wat natuurlijk ook bij Marion opgevallen is. Ik was dan ook zeer vereerd toen ik gevraagd werd om tot 2x toe mee te werken aan een Powertex boek.
Transfer met Lutradur

Transfer met Lutradur

Verder boetseer ik ook nog veel met zelf hardende klei.
Werkstukken met zelf hardende klei hebben een gladdere uitstraling en is soepeler om mee te werken.
Ook met deze techniek werken we op de zelfde manier als basis.
Al deze werkstukken worden voorzien van een laagje powertex voordat ze afgewerkt worden. Dit omdat de klei hier sterker van wordt.
In balans

In balans

Naast de workshops, waar we inmiddels alleen nog maar werken met zelf hardende klei en Powertex, sta ik sinds vorig jaar ook op kunstmarkten.
Ook maak ik werk op bestelling voor bedrijven en particulieren.
Op 25 mei sta ik voor het eerst met mijn werk in een galerie in Helmond.
Wil je eens een kijkje nemen in ons atelier Crea Fleur
Kom dan langs tijdens de open dagen op 13 en 14 sept 2014.
U bet welkom tussen 12.00 en 16.00 uur.


Reacties

“in the picture” Rianne Peters — 13 reacties

 1. Wat een leuke in “the Picture” hebben we, met schitterende werkstukken. Maar…… we zijn niet anders gewend van Rianne. Rianne, het reizen naar de Rijp blijft nog jaren op onze planning staan.
  Groet Betsie

 2. Dag Rianne,
  Wat een prachtige beelden maak je vooral “dikbuikje” vind ik heel erg leuk.
  Ik geeft workshops met powertex in Zeeland en vind het heel jammer dat De Rijp zo’n eind weg is maar t moet er dan toch maar eens van komen vind ik!
  Succes verder

 3. Annemarie ik denk dat het van ons uit net zo ver is maar het is zeker de moeite om naar de Rijp te gaan. Kunnen we je op 5 september ook begroeten bij Marion? Tot dan.
  Groet Rianne

 4. Annemarie ik denk dat het van ons uit net zo ver is maar het is zeker de moeite om naar de Rijp te gaan. Kunnen we je op 5 september ook begroeten bij Marion? Tot dan!
  Groet Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *