“In the picture” Maaike

Mijn naam is Maaike Lenis-Boersma, geboren op 29 maart 1947 in Sloten, in 1968 getrouwd met Henk. Wij kennen elkaar al 50 jaar en hebben 2 zonen en 1 dochter en 2 kleinkinderen.
My name is Maaike Lenis-Boersma, born on 29 March 1947, in 1968 married to Henk. We have known each other for 50 years and have 2 sons and 1 daughter and 2 grandchildren.
Maaike in haar atelier

Maaike in haar atelier

Toen de kinderen naar school gingen ben ik een coupeuse opleidingen gaan volgen. Thuis gaf ik naailessen en ik werkte parttime in een stoffenwinkel. Toen de eigenaar wilde stoppen hebben wij de zaak overgenomen. Het was een winkel in Leeuwarden met Mode-Quilt- en Bruidsstoffen. Ook hier ben ik naailessen gaan geven. Daarnaast ben ik hobby artikelen gaan verkopen.
When the children went to school, I followed a cutter training. At home I gave sewing classes and I worked part-time in a fabric store. When the owner wanted to stop, we took over. It was a shop with fashion-Quilt-and bridal fabrics. I also give in the shop sewing classes. In addition, I am going to sell hobby items.
Maaike komt uit een gezin van 12

Maaike komt uit een gezin van 12

Mijn eerste kennismaking met een verharder was op de KreaDoe in Utrecht in 1999.
My first experinse with a fabric hardner was on a fair in 1999.
Lady in bleu

Lady in bleu

Toen Henk prepensioen kreeg besloot ik in 2003 met de winkel te stoppen. Toch wilde ik graag met mijn creativiteit verder. Thuis kreeg ik een eigen atelierde. Op 1 september 2004 ben ik thuis begonnen met Atelier Hemaai. (Henk en Maaike). Henk steunt mij zoveel hij kan.
When Henk early retirement got, I decided in 2003 to stop with the shop.But I wanted to go further with my creativity . So I got at home a studio. On 1 september 2004, I started with “Atelier Hemaai” at home. (Henk and Maaike). Henk supports me as far as he can.
maaike blog1

Muziek

Ik ben begonnen met het geven van workshops en het mee doen aan markten. In de Gemeente is om de 2 jaar een tuin-en kunstroute, het andere jaar is er een expositie van amateurkunstenaars in het Gemeentehuis. Aan beide doe ik al jaren mee.
I’ve started giving workshops and participate in fairs. In my siti is every 2 years a garden and art trail, the other year there is an exhibition of amateur artists in the Town Hall. On both am I doing for years.
Maaikes slang is goed voor een prijs

Maaikes slang is goed voor een prijs

Mijn voorkeur gaat uit naar elegante figuren waarmee ik mijn eigen stijl probeer te creëren. Uitstraling vind ik heel belangrijk.
I prefear elegant figures I’m trying to create my own style. I find that very important.

maaike11

Op de Kreavakbeurs ontmoette ik Marion Linnenbank met Powertex. Het concept sprak mij erg aan. Opleidingen, ervaringsdagen en adviezen. Men komt regelmatig met nieuwe ideeën waardoor je niet stil blijft staan in de ontwikkeling. Er komen steeds nieuwe producten en technieken op de markt zodat er ruimere mogelijkheden ontstaan.  Door deze opleidingen en de contacten met collega’s is mijn interesse veel breder.
On the Kreavakfair I met Marion Linnenbank with Powertex. I like here concept very much. Training, experience days and advice. There are very regularly new ideas and new products and techniques on the market so that there are greater opportunities arise. Through these training courses and the contacts with colleagues my interest is much wider.

maaike dikbuuik

Ik sta regelmatig op Kunstmarkten. Er wordt erg positief gereageerd op deze vorm van Kunst. Men heeft waardering en bewondering voor het eindresultaat. Ook moet ik vaak uitleggen hoe het gemaakt wordt. Ik ben van mening dat ook dat moet kunnen als promotie voor het product. Leuk zijn vooral de Kunstmarkten in de toeristische vakantieperiode. Veel mensen uit zowel binnen- als buitenland hebben zoiets nog nooit gezien.
I am regularly gast on art fairs. The responded is very positive to this kind of art. There is appreciation and admiration for the end result. I often explain how it’s made. I believe that should be able to as a promotion for the product. Nice especially the art markets in the tourist holiday season. Many people from both home and abroad have never seen such a thing.

maaike blog

Deze beelden hebben in het gemeente huis gestaan

Deze beelden hebben in het gemeente huis gestaan

De workshops die ik geef variëren tussen de 2 en de 8 personen. Een dagdeel of 2 dagdelen met lunch. Ik heb geen vaste agenda maar laat de cursisten vaak zelf de datum bepalen. Op woensdag heb ik inloop dag, waar b.v. ook één persoon een workshop kan doen. Ik ervaar elke workshop als plezierig en gezellig.
The workshops I give are between 2 and 8 people. 1 part of the day or 1 day with lunch. I have no agenda but often have the students determine the date itself. On wednesday I have walk-in day, where also one person can do a workshop. I am experiencing every workshop as pleasant and cosy.

maaike blog3

 

Nog een laatste tip van Maaike, als je net met workshops geven begint adviseer ik niet met grote groepen te beginnen maar met 2 tot 4 personen. Probeer te voren af te spreken wat men wil maken en zorg voor een goede voorbereiding, zodat men snel kan beginnen. Als het even kan moet het werkstuk mee naar huis. Verzamel de e-mailadressen zodat je jouw cursisten nog eens een berichtje kan sturen.
Ik hoop dit nog heel lang te doen.
Neen eens een kijkje op mijn website en facebook.
One last tip from Maaike, if you’re just starting with workshops, I recommend not to start with large groups but with 2 or 4 people. Try to make what one wants in advance and make sure you get a good preparation, so that one can start quickly. If possible the work piece to take home. Collect the email addresses so you can send a message once your students. I hope to do this for a very long time.
Take a look at my website and facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *