In the picture Diana Leenards

Diana Leenards (01-03-1960) maakt beelden van Powertex en werkt al jaren full time vanuit een prachtig atelier Apart in Leeuwarden. Ze geeft hier workshops maar werkt ook in opdracht. Haar beelden hebben meestal een basis met een ijzeren frame en worden daarna opgebouwd met Powertex klei. 

foto (6)

Diana wil de kwetsbaarheid en tegelijkertijd de beweeglijkheid van mens en dier tonen, ook humor speelt een belangrijke rol in haar werk. Inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven haar werk is vaak figuratief, een van de kenmerken zijn haar lange ranke figuren meestal vrouwen met als thema dans. Met soms een uitstapje naar Afrika.

foto diana1

Haar favoriete Powertex kleur is brons en soms de lood kleur omdat deze kleuren het fijnste werken voor het maken van klei. Haar meeste beelden zijn dan ook van klei, ook gebruikt ze geen gipsen beeldjes in haar werk ook haar cursisten gebruiken geen kant en klare beeldjes.

foto (8)

Creatief als ze is werkt ze ook graag met gevonden natuurlijke materialen en houd ze van humor.
werken op gevonden hout
In haar atelier geeft ze bijna dagelijks cursus waarbij ze gebruikt maakt van een rittenkaart zo kan je zelf bepalen hoe lang je over een werkstuk doet en je bepaal je ook zelf wat je gaat maken. Op de foto werk van een van haar cursisten, ze wilde graag iets maken om sieraden op te hangen voor haar kleindochter.
foto (4)curstistDiana exposeert en verkoopt tijdens de exposities haar werk regelmatig, haar werk is o.a te zien bij restaurant Prins Heerlijck in Beesterzwaag, Lytsewieum open tuin en het Kunstenaarscollectief de gladde gevel in Leeuwarden.

flyer mailing 2

Diana heeft geen website dit is een bewuste keus van haar maar je bent altijd welkom in haar eigen “Atelier Apart” in Leeuwarden, de koffie klaar staat…….en ik kan je verzekeren het is de moeite waard om haar te bezoeken.
Diana Leenards “Atelier Apart” mail voor een afspraak of het volgen van een workshop.
Oosterkade 117-118, 8911 KJ Leeuwarden diana.leenards@gmail.com

nieuw diana

 


Reacties

In the picture Diana Leenards — 12 reacties

 1. Wat is dit bijzonder om te zien hoe je ook met Powertex kan werken.

  Een super goed idee om zo eens in de picture te staan, en ik weer iemand ondekt heb die zo creatief is en een heel eigenstijl heeft. Complimenten.
  Zo ondek je elkaar, en hoop ik dat er nog veel zullen volgen.

 2. Geweldig, wat een mooie dingen worden hier gemaakt. Ik voel me direct weer een beginner en gelukkig ben ik dat ook nog wel een beetje na ruim 1 1/2 jaar. Echt prachtig en apart. Leeuwarden is me net iets te ver om zo maar even naar toe te gaan, maar als ik in de buurt ben…

 3. Heel erg mooi allemaal. mijn man en ik zijn afgelopen zomer nog in Leeuwarden geweest, maar hebben je helaas niet ontdekt, wel een andere collega met een atelier in Powertex. Marion heeft me wel over je verteld en ik ga je een volgende keer zeker opzoeken.
  groet Struisje

 4. Diana heeft een mooi atelier en ze maakt prachtige beelden. Ik ben bij haar geweest en ze heeft mij veel tips gegeven voor mijn beelden. Het is zeker de mooite waard om haar te bezoeken.
  groetjes
  Antoinette

 5. Hallo Diana
  Ik ben Maike Hauptmeijer uit Raalte.
  geweldig beeld twee dames aan danse.
  mijn vraag geeft uw ook workschop ? als zo is wil ik wel komen voor een dagje workschop op zaterdag.
  graag hoor ik van uw.

  met vriendelijke groet.
  Maike Hauptmeijer

 6. Diana, ik vond het heel erg fijn dat je voor ons de deur open maakte en wat heb je een mooi atelier.
  Je gastvrijheid en verhalen en al je mooie werk FANTASTISCH!

 7. Geweldig mooi ik heb genoten en dat op zondag morgen Ik kijk iedereen dag ik kan er niet genoeg van krijgen Als ik dichterbij woonde kwam ik zeker kijken en ik ben van 1934 en kom uit den Den Dungen ik wens u het allerbesten groetjes van mij RIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *