“In the picture” Betsie Rumen

Deze keer staat Betsie Rumen van Atelier Kreatievehandjes “in the picture”. Geboren op 17-01-1950 en komt van oorsprong uit Limburg, maar heeft in 1968 het ouderlijk huis al verlaten om naar Noord Brabant te verhuizen. Het was in die tijd niet zo vanzelfsprekend om voor je huwelijk het huis te verlaten.
Kleurrijk Powertex

Kleurrijk Powertex

Betsie is altijd creatief geweest, het is begonnen met breien, haken en naaien.Deze hobby’s verdwenen, toen haar werk haar hobby werd. Betsie heeft jaren gewerkt als accountmanager voor een logistieke dienstverlener. Door het werk is ook weer een andere hobby ontstaan, namelijk golfen. Dat doet ze nog steeds 2 x per week.
Doordat haar werk voor haar baas een hobby was geworden van vele uren, kwam hier een 1999 een abrupt einde aan door een burn-out, en zo kwamen de nieuwe interesses.
Om haar “vrije” tijd goed te besteden werden er vele kaarten gemaakt en de eerste klei ging door haar handen. Het bloemschikken kwam er ook nog bij en het schilderen met Encaustic (bijenwas en strijkijzertje). Deze techniek paste ze ook veel toe bij het maken van kaarten. Het re-stylen van meubels, het schilderen met acrylverf en werken met zelfhardende klei. Altijd in abstracte vorm.
betsie blog.JPG2
Betsie vertelt:
Mijn eerste aanraking met textielverharder (van concurrent) was tijdens een workshop in Den Bosch. Daarna nog enkele workshops gevolgd, maar het nadeel hieraan was dat je een werkstukje maakt en dat is het dan. Ik wilde veel meer weten over het product zelf.
Zo ben ik bij Marion in de Rijp terechtgekomen. Als je een opleiding volgt, dan kom je natuurlijk  veel meer te weten over het hoe, wat en waarom wel of niet van het produkt.

betsie blog7

Inmiddels al aardig wat certificaten bijeen gesprokkeld. Ook veel aardige collega’s leren kennen.
Van Marion heel veel geleerd en nog steeds. Maar ook van Rianne Peters van Crea Fleur waar ik regelmatig mee samenwerk.

betsie blog8

Mijn garage is omgebouwd tot atelier, met 2 grote openslaande deuren.
Zelf geef ik niet zo veel workshops, alleen maar op verzoek. De mensen weten me inmiddels wel te vinden. Kleine groepjes of op locatie. Ook in opdracht wordt er gewerkt, maar het meeste werk is bestemd voor de kunstmarkten. Dit zijn er gemiddeld 5 per jaar en daar heb ik mijn handen vol aan, want het werk gaat regelmatig over in andere handen. Mijn allereerste werkstuk dat ik heb verkocht op de kunstmarkt is in Frankrijk terecht gekomen.
betsie blog
Mijn voorkeur gaat uit naar het werken met klei van Powertex en Stone Art. Mijn werkstukken  worden bijna altijd gemaakt met een metalen frame.
Ook het schilderen met varnish en de pigmenten vind ik heerlijk.
Je kunt zoveel andere materialen er bij gebruiken. Op mijn visitekaartje staat dan ook: Beelden en schilderijen in mixed-media.

betsie blog.JPG1

In 2014 mag ik ook een expositie houden in Rosmalen en doe ik mee met de open atelier-route. De datum van de expositie is na de kunstmarkten, rond oktober/november 2014.

betsie blog6

Powertex is helemaal mijn materiaal, je kunt wel zeggen, dat ik met powertex-ogen de wereld bekijk. Of het nu iets uit de natuur, een mens, kunststof, metaal, beeld of een plaatje is, het wordt altijd in gedachten al omgezet in Powertex.

betsie blog 5

Het is wel van belang om een bestaand beeld niet te kopiëren, want dan kun je problemen krijgen op de kunstmarkten. Daarom zeg ik altijd: Een beetje van Maggi en veel van jezelf.

betsie blog4

Neem een kijkje op haar website Atelier Kreatievehandjes ook op facebook kan je haar vinden onder die naam.


Reacties

“In the picture” Betsie Rumen — 16 reacties

 1. Betsie, jij maakt zulke mooie/aparte eigen werkstukken.
  Vindt je onder scheidend zo als je schrijft een beetje van magie en jezelf.
  Ik hoop dat je nog veel van dit soort werkstukken gaat maken.
  creatieve groet wijnanda

  • Wijnanda, het is zeker de bedoeling om nog vele werkstukken te maken. Naast mijn bed ligt altijd een boekje, waarin ik de creatieve invallen altijd noteer. Ja, dit gebeurt ook in de nacht. Verslaaafd??????? Groet Betsie

 2. Ja gezellig die uitjes naar Marion. Altijd leerzaam en gezellig.
  En met Powertex kan je zoooooo veeeeeeeel!!!
  En Betsie, jij en Powertex kan ik niet los van elkaar denken.
  Ga zo door! Groet Rianne

  • Rianne, met powertex kun je zeker heel veel. En die uitjes naar Marion die houden we er in. De gezelligheid begint al als we in de auto stappen. Of vergis ik me????????? Groet Betsie

 3. Hoi Betsie. Mooi om te lezen hoe je met powertex in aanraking bent gekomen.En je maakt mooie stukken vooral die figuren met klei. groeten maaike.

 4. Je bent een van de weinigen met abstract werk dat mij aan spreekt, mijn wel gemeende compliment!
  Ben 77 en zelf ook autodidact.
  Type op Google in: Ecos Abstracte Expressionisme materie schilderijen en beelden en dan kan je begrijpen dat ik jouw werk heel erg waardeer, dat je nog lang dit mooie werk mag maken.
  Met vriendelijke groet Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *