Werken met Epoxy 9 tips

Epoxy, is zo leuk om mee te werken, maar je moet wel een aantal dingen goed in de gaten houden. Daarom deel ik 9 tips voor het werken met Epoxy met jou.

Belangrijk is dat je geen Bister ​kan gebruiken!

Bister is niet watervast, gebruik daarom geen Bister wanneer je met epoxy wil werken. De Bister zal zich met de Epoxy vermengen.

 1. Kies de juiste Epoxy. Er zijn inmiddels vele soorten Epoxy, laat je daarom goed voorlichten welke epoxy voor jou het beste is, dat hangt af van wat je ermee wil gaan doen. Ik werk met de Epoxy gemaakt voor de kunst en he afwerken van foto’s omdat deze Epoxy speciaal gemaakt is om een mooie glanzende toplaag op je kunst werk te gieten.
 2. Wel of geen UV toevoegen dat ligt aan welke epoxy je gebruikt, laat je dus goed informeren in de winkel waar je het koopt.
 3. De mengverhouding deze is per merk verschillend lees de gebruiksaanwijzing goed en hou je daar ook nauwkeurig aan. Sommige merken werken met volume en andere met gewicht.
 4. Temperatuur van je werkplek is heel belangrijk het mag niet te koud zijn tijdens het werken maar ook niet tijdens het droog proces 20/21 graden is mooi. Zorg ook dat er geen temperatuur wisselingen zijn en je Epoxy ook op temperatuur is. 
 5. Mengen, roer minimaal 3 minuten, zet de timer hiervoor aan. Werk hier ook nauwkeurig en haal je roer stokje regelmatig lang de zijkant van de mengbeker en ga afwisselt rechts dan weer links om zodat je zeker bent dat je alles roert. Als je klaar met roeren bent giet je de Epoxy altijd over in een andere beker.
 6. Werktijd kan zijn van 15 minuten tot een uur dit verschilt ook weer per Epoxy. Zorg dus altijd dat voor je gaat mengen alles klaar ligt want zodra je de 2 componenten gaat mengen gaat je verwerkingstijd in. Het spreekt voor zich dat je epoxy die gemengd is niet kan bewaren.
 7. Latex handschoenen zorg voor voldoende passende latex handschoenen niks is zo vervelend om met te grote handschoenen aan te moeten werken.
 8. Luchtbellen kunnen ontstaan tijdens het gieten, laat je epoxy na het gieten eerst een half uur met rust, en ga dan pas met een heattool de luchtbellen verwijderen. Door de hete lucht zal de luchtbel naar de oppervlakte komen.
 9. Waterpas, het is belangrijk dat je werk waterpas ligt voor je gaat gieten. Wist je dat er op jou mobiel een waterpas zit? Handig wanneer je met Epoxy werkt want wanneer je gaat gieten moet je werk waterpas liggen. Google even op “waterpas (.....)mobiel”!

Workshop "Epoxy Mixed Media" Vrijdag 8 december ​voor meer info mail info@atelierdehooischuur.nl

The Powertex “Fabric Feeling”

Opleiding Powertex Artist

De eerste lessen zullen bestaan uit basiskennis die voor mij onmisbaar zijn wil je een echte Powertex expert worden en de "Powertex feeling" ervaren. Alle technieken komen in de eerste lessen al voorbij, dat heb je nodig om het te ervaren en de mogelijkheden te zien.

Creativiteit 

Zal een héél belangrijk onderdeel zijn in de opleiding. Door basiskennis te oefenen en tegelijkertijd je eigen creativiteit op de proef te stellen zal je gelijk al tot grotere hoogte komen.

Nieuwsgierig? kijk dan naar de video met een gratis proefles "Feeling Fabric"! Klik op de afbeelding voor de video!

Free trial Basic knowledge

Curious? Then watch the video with a free trial "Know Your Fabrics"! Click on the image for the video!

Unfortunately, the online training Powertex artist is only in Dutch.

Wist je dit al..............

​Heb ik je al verteld dat wanneer je de online opleiding gaat volgen, je elke keer wanneer er een nieuwe techniek is, je die er gratis bij krijgt je in je online leer omgeving.

Nu instappen is dus het meest profiteren

De online workshop zal elke nieuw seizoen in prijs omhoog gaan, omdat deze steeds waardevoller wordt met meer lesmateriaal en meer technieken. Want zoals je weet blijft Powertex in ontwikkeling.

Kennismaking dag voor de online Powertex opleiding

Twijfel je nog kom dan naar de gratis kennismaking dag op vrijdag 15 of zaterdag 30 september. Voor meer informatie over de kennismaking dag klik op de afbeelding. Wel even aanmelden via de mail info@atelierdehooischuur.nl

Voor meer informatie over de opleiding klik hier​

Powertex community or club???

Powertex community of Powertex club?

Gisteren vroeg ik op Facebook wordt het Powertex community of Powertex club?

Ongeveer 70 reacties heb ​ik ontvangen op mijn berichten, 34 zijn voor Powertex club en 29 voor Powertex community.

Er zijn ook andere originele suggesties​ gegeven zoals..........

 • Community of powertex fun
 • Just powertex
 • The Power of Powertex
 • The world of Powertex
 • Powertex Premium

Maar ik ga toch voor de meest gekozen club, ik kies ook niet voor een van de originele andere suggesties omdat de Powertex club (ik ben er zelf nog niet helemaal uit) mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar community! Dit wordt namelijk een onderdeel van mijn website Powertex Opleidingen.

Club of community staat duidelijk ergens voor. Namelijk een groep gelijkgestemde. ​

Vanaf 1 oktober ga ik live en zal deze groep aan mijn nieuwe website gekoppeld worden. De club/community wordt nu getest door 45 Powertex liefhebbers.

Powertex club/community?

In de club/community vind je workshops, technieken en ideeën​. Je kan er met al je vragen terecht, je kan elkaar helpen, je kan reclame maken voor je producten en of workshops. Het mag allemaal. Je kan kiezen voor een proefmaand €2,50 (stopt automatisch), een maand €9,95 of een jaar abonnement €99,00.

Powertex community of Powertex club?

Yesterday I asked on Facebook what will be the new name, Powertex community or Powertex club?

About 70 comments I received on my posts, 34 are for Powertex club and 29 for Powertex community.

There are also other original suggestions, such as ..........

 • Community of Powertex fun
 • Just Powertex
 • The Power of Powertex 
 • The world of Powertex
 • Powertex premium

But I'm going for the most chosen club, I also do not go ​​for one of the original other suggestions because the Powertex club (I'm not completely out of it myself), my preference is for community! This is becoming part of my Powertex-opleiding website.

Club or community clearly stands for something. Namely a group like minded.

From 1 October I will go live and will join this group on my new website. The club/ community is now being tested by 45 Powertex lovers.

Powertex club/community?

In the club/community you will find workshops, techniques and ideas. You can fand an answer to all your questions, help each other, advertise your products and workshops. It's all possible.

You can choose a trial month € 2.50 (stops automatically), one month € 9.95 or a year subscription € 99.00.

Powertex opleiding

Kennismaking dag Powertex opleiding

vrijdag 15 september of zaterdag 30 september

 Voor de video klik op de afbeelding

De opleiding Powertex is vernieuwd en uitgebreid de opleiding gaat niet alleen over product kennis en technieken maar ook over de ontwikkeling van je eigen creativiteit en het ontwikkelen van een eigen stijl. 

We gaan veel dieper op de technieken en het opbouwen van een werkstuk in daarnaast krijg je opdrachten om je de technieken om te zetten in je eigen stijl/idee. Dus je gaat geen werkstukken namaken en krijg ook geen hapklare workshop voorbeelden.

Het is niet alleen maar online er zijn 3 praktijkdagen. De opleiding online en alle video's blijven altijd van jou. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd alles terug kan kijken.

Je krijgt elke maand persoonlijke begeleiding van mij via skype. Daarnaast kan je al je vragen stellen en je werk tonen in een gesloten community (geen FB).

Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag, je bent ook welkom op een van de kennismaking dagen, hiervoor wel even contact opnemen en ik hoor graag je motivatie om deel te nemen aan de kennismaking dag. 

Klik op de button voor meer informatie.

I regret there is no possibility of following this course in English

Know your material

Tijd voor wat Powertex kennis!

Op Faceboek vroeg iemand of het waar was dat de Powertex beelden zacht kunnen worden wanneer deze buiten staan. 

Het antwoord​

Powertex is een thermoplast en zal altijd gevoelig blijven aan temperatuur schommelingen. Bij warm weer wordt het zachter en bij koud weer wordt het terug hard. Eens uitgehard weerstaat Powertex temperaturen van -83 °C.

De droogtijd van Powertex is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, hoe warmer, hoe sneller het uithard.

De vochtigheidsgraad heeft ook invloed op het droogproces en het soepeler worden van de uitgeharde Powertex

Ook belangrijk is dat je het de tijd geeft om uit te harden. De buitenkant wordt snel hard maar in de kern heeft het langer nodig. Je moet het dus toch zeker minimaal 4 weken laten uitharden voor je je werk buiten zet.

Doe eens een test

Giet in een doorzichtig plastic ​bakje wat Powertex transparant van ongeveer 1cm laat dit drogen. Powertex transparant is wit wanneer vloeibaar en transparant wanneer het uithard. Door deze test kan je goed zien dat de kern van de Powertex veel langer nodig heeft om echt transparant te worden. De kern zal langere tijd wat troebel blijven.

Belangrijk, ken je materiaal..........​

​Powertex is een geweldig materiaal maar met waanzinnig veel mogelijkheden maar tegelijkertijd ook een valkuil door die vele mogelijkheden en technieken. Wil je meer weten volg dan de Powertex opleiding. 

De online Powertex opleiding begint op 1 oktober

​Meer weten klik hier

Time for some Powertex knowledge

On Facebook, someone asked if it was true that the Powertex statues could become soft when the stay outside.

The answer

Powertex is a thermoplastic and will always be sensitive to temperature changes. With warm weather it will become softer and with cold weather it will harden again.

Once dried, Powertex can withstand temperatures of -83 degrees Celcius.

The time to dry depends of the environment, the warmer the faster Powertex hardens. Humidity also has influence on the drying process of Powertex.

Also important is that you give it time to dry. The outside becomes hard fast but in the core it takes longer. So you should definitely wait for 4 weeks before you put your work outside.

A test

Pour into a plastic tray Powertex transparent about 1cm. Powertex transparent is white when liquid and transparent when it cures. This test shows you that the core of the Powertex needs a lot longer to become truly transparent. The core will remain unclear for a long time.

Online workshop, how does it work???

Online workshops, how does it work???

Ik ontvang veel vragen over hoe een online workshop nu precies werkt. Vele denken dat je alleen op de dag zelf kan kijken of dat je maar 1x kan kijken. Daarom vertel ik ergraag wat meer over.

Online workshop "Powertex, wax and lots of crackels"

Wanneer je de workshop "Powertex, wax and lots of crackels" koopt ontvang je vrijdag 27 mei een persoonlijke inlog code zodat je de workshops op je eigen tijd kan zien en kan blijven zien hoe vaak je maar wil. De workshops blijven altijd van jou.

Een groot voordeel is dus dat je kan kijken wanneer het jou uitkomt, en ook nog eens zo vaak je maar wil.

Je hebt ook geen reistijd je volgt de workshop gewoon vanuit je eigen huis.

Nog een voordeel is......

De video's zijn in stukken geknipt zodat je een bepaalde techniek makkelijk kan terug vinden zonder dat je de hele video weer moet afspelen.

Deze workshops gaan over de nieuwste technieken, werken met wax en kleurpoeders maar ook crackels maken op heel veel verschillende manieren​. Carckels maken op manieren die je nog niet kent.

Crackel pasta maken met Easy Coat mat?

​Ja dat kan en hoe laat ik je zien in de video's en nog veel meer..........

Speciale FB groep

Heel waardevol is dat een speciale geheime FB groep is, waar je met al je vragen terecht kan en je werk kan laten zien.

​Maak gebruik van de vroegboekkorting

Meer hierover lees je hier​

Online workshops, how does it work???

I receive a lot of questions about how an online workshop works. Many of you think that you can only watch the day it comes online, or you can only watch 1 time. That's why I'm telling you more about it.

Online workshop "Powertex, wax and lots of crackels"

When you buy the online workshop "Powertex, wax and lots of crackels", you will receive a personal login code on Friday, May 27th, so you can see the workshops at your own time and can continue to see how often you want. The workshops will always be yours. 

A big advantage is that you can watch when you want, and as often as you like.

Another advantage is ......

The videos are cut into pieces so you can easily find a particular technique without having to play the entire video again.

These workshops are about the latest techniques, working with wax and color powders, but also making crackles in many different ways. Make crackels in ways you do not know yet.

Making crackel paste with Easy Coat mat?

Yes, I show you in the videos and much more ..........

Special FB group

Very valuable is that it is a special secret FB group, where you can ask all your questions and show your work.

Make use of the early bird discount 

Read more 

Crackles, crackles lots of crackles

Powertex & Crackles

Crackles maken is een niet onbekende techniek van Powertex met Powertex en Bister kan je prachtige crackles maken en ook met Easy3Dflex en Powertex krijg je prachtige crackles. Maar er is meer..........................

Er zijn super leuke nieuwe technieken met Powertex, crackles in alle soorten en maten. Je eigen crackle pasta maken op wel 5 verschillende manieren met elk een ander soort crackle met bestaande Powertex producten.

Maar ook werken met een acryl binder geeft een geweldig effect.

Wat dacht je van een crackle pasta van Easy Coat mat of van Easy Structure je eigen crackle pasta maken?​

Powertex & wax

Ook nieuw is het kleuren met koude was en kleur pigmenten. Zelf heb ik hierin al verschillende workshops gegeven met prachtige resultaten.  

Zaterdag 20 mei komt Brigitte Grade bij Powertex Opleidingen een gast workshop geven met deze nieuwe technieken. Deze workshop is volgeboekt. Maar je kan deze technieken nu ook volgen in een online workshop "Powertex, wax and lots of crackles".

Online workshop "Powertex, wax and lots of crackles"

Wil je ook de nieuwe technieken leren geef je dan op voor de online workhop "Powertex, wax and lots of crackles". En profiteer van de vroegboekkorting. Klik op de button hieronder voor meer informatie.​

Powertex & Crackles

Making Crackles is an known technique of Powertex with Powertex and Bister you make beautiful crackles and Easy3Dflex and Powertex also get amazing crackles. But there's more..........................

There are super fun new techniques with Powertex, craquelé of all kinds and sizes. Create your own craquelé paste in 5 different ways, each with a different kind of craquelé with existing Powertex products.

And working with an acrylic binder gives also a great effect.

What about a craquelé paste from Easy Coat mat or Easy Structure, and make your own craquelé paste!

Powertex & wax

Also new is coloring with cold wax and color pigments. I have already provided several workshops with beautiful results.

Saturday, May 20, Brigitte Grade will provide a guest workshop at Powertex-opleidingen with these new techniques. This workshop is fully booked. But you can also follow these techniques in an online workshop "Powertex, wax and lots of craquelé".

Online workshop "Powertex, wax and lots of crackles"

Do you also want to learn the new techniques? Follow the online workshop "Powertex, wax and lots of crackles". And take advantage of the early bird discount. Click the button below for more information.

Brigitte Grade Powertex & Wax

Ik ben ontzettend blij dat Brigitte Grade naar mijn atelier komt voor het geven van mijn nieuwe workshop "Powertex & Wax"! Brigitte zal met de cold wax haar eigen creatieve invulling geven aan deze nieuwe techniek. Deze techniek is vooral een geweldige aanvulling voor alle schilder liefhebbers en voor iedereen die zijn kunst een stapje hoger wil brengen.

I am very pleased that Brigitte Grade comes to my studio for teaching my new workshop "Powertex & Wax"! With the cold wax Brigitte will give her own creative impetus to this new technique. This technique is especially great for all painters and for anyone who wants to bring his art to a higher level.

​De workshop is inmiddels volgeboekt, je kan je nog wel op de wachtlijst.

The workshop has now been fully booked!

Wil je op de hoogte gehouden worden schrijf je dan ik voor de nieuwsbrief

If you want to be informed, please subscribe to the newsletter

Zelf heb ik de workshop al 2x gegeven met prachtige resultaten van de cursisten.

I have already given the workshop 2x with wonderful results from the students.

Detail van het schilderij van Wilma Kielstra

Detail van het schilderij van Pascale Tichelaar

Detail van het schilderij van Ennadien Blink

Coffee grounds

Schilderen met koffieprut

Koffieprut heeft een prachtige kleur maar geeft ook een prachtige structuur. Sinds kort verdwijnt mijn koffieprut niet meer in de biobak maar spaar ik mijn koffieprut op een krant.

Ik laat het goed drogen en als het droog is verzamel ik het in een pot zo heb ik altijd genoeg op voorraad.

Wil je meer weten over het schilderen koffieprut, maar ook met cold wax, kleurpigmenten en het maken van verschillenden craquelé? Volg dan een masterclass schilderen.

​Je gaat in de ochtend experimenteren met de materialen koude wax, kleurpigmenten en koffie om een beetje vertrouwd te raken met deze nieuwe technieken. Na de lunch ga je aan de slag op een doek van 50x50cm of 30x60cm. Zin om nieuwe technieken te leren? Geef je dan op via de mail info@atelierdehooischuur.nl

Agenda

10.00-17.00 uur. Kosten 114,95 inclusief BTW ​

Dinsdag 2 mei, zaterdag 20 mei en zaterdag 22 juli.

Painting with coffee grounds

Coffee grounds have a beautiful color, but also gives a wonderful texture. Recently disappears my coffee grounds no longer the bio-bucket, now I save my coffee grounds on a newspaper.

I let it dry and if it is dry I collect it, so I always have enough.

Want to know more about painting coffee grounds, but also with cold wax, pigments and making different ones crackle? Then follow a masterclass painting.

New Powertex technique workshops

to add to your christmas spread

Een nieuwe serie workshops met nieuwe technieken.

 • Het maken van een basis
 • Boetseren
 • Klei bekleden met stof
 • Laag over laag werken
 • Nieuwe techniek fijne craquelé
 • Rozen maken
 • Werken met kleuren

Zaterdag 8 april, woensdag 3 mei of vrijdag 19 mei.

10.00-1700 uur 114,95 inclusief BTW.

blue bird!!

A new series of workshops with new techniques

 • Creating a base
 • Modeling
 • Coating clay with fabric
 • Layer upon layer works
 • New technology fine crackle
 • Create Roses
 • Using color